Zašto biste se trebali odreći svojih ključeva

pametne brave

Klasični ključevi neizostavan su dio svakog džepa ili torbice kada izlazite iz kuće. No, hrpa ključeva nije baš zgodna, a ako se ključ od ulaznih vrata našeg doma ošteti ili izgubi, vraćanje može postati problematično. Pristup ključem stvar je prošlosti. Jesu li brave za vrata bez ključa budućnost u omogućavanju pristupa?

Priznajte – koliko ste puta izgubili ili negdje zametnuli ključ od kuće? Svima nam se to događa, ali to je frustrirajuće iskustvo.

Ili koliko ste puta nevoljko napustili udobnost svoje sofe da biste otvorili vrata? Jedan uređaj uklanja sve nedostatke tradicionalne brave na vratima – a ima ih poprilično.

Kako funkcioniraju brave bez ključa?

Brava na vratima bez ključa, inače poznata kao pametna brava, elektronički je uređaj koji koristi aplikaciju za pametni telefon, tipkovnicu ili karticu za upravljanje bravom na vratima.

Za razliku od tradicionalnih brava, brave bez ključa znače da možemo dobiti pristup bez fizičkog ključa. Mogu se različito otvarati, ovisno o marki i modelu. Dostupne su mnoge vrste brava bez ključa, uključujući Bluetooth, Wi-Fi, tipkovnicu i brave otiskom prsta.

U slučaju ovakvog pametnog uređaja odmah se postavlja pitanje – što ako dođe do nestanka struje? Bez brige – najbolje pametne brave povezuju se s vašim pametnim telefonom Bluetoothom i mogu otključati vrata standardnim ključem. Brave na vratima bez ključa ne trebaju stalni pristup izvoru napajanja. Međutim, ako se Wi-Fi pristup izgubi, neke funkcije zaključavanja bez ključa neće biti dostupne (na primjer, bez Wi-Fi veze ne možete daljinski odobriti pristup).

Pametne brave NE zahtijevaju ugradnju od strane stručnjaka

Prednost pametnih brava je što obično rade bežično – ne morate provlačiti kabel kroz cijelu kuću – sve do ulaznih vrata.

Na primjer: Montaža Tedee pametne brave iz naše ponude traje između nekoliko minuta i nekoliko desetaka minuta – ovisno o tome treba li zamijeniti cilindar vrata.

Proizvođači pametnih brava obično daju detaljne upute i video vodiče na svojim web stranicama kako biste sami instalirali uređaj. Instalacija obično zahtijeva samo odvijač.

Pametna brava i sigurnost

Dobro, ali hoće li pametna brava na mojim vratima osigurati moju kuću?

Pametne brave rade poput elektroničkih alata za okretanje cilindra brave. Mehanički, oni ni na koji način ne utječu na sigurnost okova vrata. Sigurni su kao i vaš trenutni okovi za vrata.

Brava bez ključa ugrađena je unutar našeg posjeda – nitko izvana je ne može vidjeti niti joj pristupiti. Ako ste zabrinuti zbog moguće provale – lopov neće znati da na vratima imate ugrađenu pametnu bravu.

Mnogi elektronički uređaji ranjivi su na hakerske napade. Spadaju li i pametne brave u ovu skupinu? Da, ali hakiranje brave iznimno je teško. Digitalna sigurnost na istoj je razini kao zaštita vašeg online bankovnog računa.

Međutim, bitno je razmotriti različite mogućnosti i provjeriti sigurnosne sustave koje koristi proizvođač prije kupnje pametne brave. Kada birate bravu za vrata bez ključa, važno je razmisliti o svojim sigurnosnim potrebama i odabrati bravu koja nudi odgovarajuću razinu sigurnosti za vas.

Tedee pametna brava

Pametne brave = jednostavno odobravanje pristupa

Praktičnost je jedna od glavnih prednosti pametnih brava. Brave mogu omogućiti zaključavanje i otključavanje pomoću aplikacije, PIN-a, otiska prsta, pametnog sata, glasovnih naredbi i više.

Postoji mnogo opcija za otključavanje vrata: jedinstveni kod dodijeljen članovima kućanstva – upisan u aplikaciji ili na tipkovnici, otvaranje vrata pomoću pametnog sata ili dobivanje pristupa pomoću čitača otiska prsta.

Pametne brave su uređaj koji dobro pristaje modernoj, zaposlenoj obitelji. Život u pokretu znači da čak i male pogodnosti mogu napraviti veliku razliku.

Razvoj moderne tehnologije može značajno olakšati život osobama s invaliditetom. Važno je zapamtiti da nekim ljudima može biti teško otvoriti sami vrata. Sve zbog problema s kretanjem. Ovdje posebno mogu biti korisne glasovne naredbe. Sve što trebate učiniti je zamoliti Google Assistant ili Amazon Alexa da vam otvore vrata. Uz glasovnu kontrolu, ostalo se događa samo od sebe.

Osobe izvan obitelji također mogu dobiti svoje kodove. Šetači pasa, susjed koji zalijeva biljke dok ste na odmoru ili stručnjak koji renovira kupaonicu – svatko može dobiti svoju pristupnu šifru – privremeno ili trajno. Uz zapise aktivnosti na vašem telefonu, uvijek ste u toku i znate tko je u vašem domu kada radite ili kupujete.

pametna tipkovnica

Poslovni prostori + pametne brave

Za tvrtke, pametna brava može ponuditi mnoge prednosti. Prvo, može pomoći u smanjenju rizika od gubitka ključeva ili pristupnih kartica i neovlaštenog ulaska. Drugo, može pružiti način za praćenje tko ulazi i izlazi iz prostorija. I treće, može ponuditi visoku razinu sigurnosti za osjetljiva područja unutar poslovanja.

pametne brave u poslovnim prostorima

Naravno, postoji mnogo više opcija, a sve ovisi o vašoj mašti. Dogodilo se nešto neočekivano i ne možete otići na posao otvoriti ured? Pustite svoje zaposlenike na daljinu. Zaspali ste i probudio vas je poziv klijentice koja je čekala ispred vašeg frizerskog salona? Otvorite vrata da vas mušterija čeka unutra.

Ako tražite opciju visoke sigurnosti, razmislite o zaključavanju otiska prsta. Ove brave zahtijevaju da ovlašteni korisnik stavi prst na senzor kako bi otključao vrata. Pristup otiskom prsta često se koristi u tvrtkama koje rukuju osjetljivim informacijama ili materijalima.

Ako vam je potrebna brava koja je jednostavna za korištenje i ne zahtijeva posebnu obuku, razmislite o bravi s tipkovnicom. Ove brave omogućuju korisnicima da otključaju vrata PIN kodom. Brave s tipkovnicom često se koriste u poslovnim zgradama i drugim komercijalnim objektima.

Pametne brave + iznajmljivanje

Kako popularnost kratkoročnih najmova, kao što je Airbnb, nastavlja rasti, tako raste i potreba za sigurnosnim rješenjima koja mogu prihvatiti ovu vrstu najma. Pametne brave izvrsna su opcija za kratkoročni najam nekretnina jer nude sigurnost i praktičnost.

Možete kontrolirati brave na vratima bez ključa putem aplikacije, dajući gostima pristup vašem objektu bez potrebe da im date ključ.

Ovo je sjajan način da osigurate sigurnost za svoj posjed dok gostima dajete fleksibilnost i praktičnost za kojom žude.

Pametna brava na vratima

Brave nude visoku razinu sigurnosti i pogodnosti za vlasnike kuća i vlasnike nekretnina za kratkoročni najam. Vlasnik ne mora dati ključeve, a gosti se ne moraju brinuti da će ih izgubiti i neće moći ući.

Prilikom odabira pametne brave za vašu nekretninu za kratkoročni najam, važno je uzeti u obzir značajke koje su vam najvažnije. Na primjer, neke vam brave omogućuju postavljanje privremenih kodova za goste, dok druge omogućuju otključavanje vrata na daljinu.

Pametna brava kod kratkotrajnog najma također je ušteda novca. Da, pametne brave su skuplje od tradicionalnih, ali mogu biti izvrsna investicija. Korištenje sustava za ulazak bez ključa omogućuje daljinsko upravljanje nekretninom. Sa stajališta vlasnika nekretnine za iznajmljivanje, pružanje pristupa pomoću brava na tipkovnici moglo bi se pokazati kao promjena u igri.

U kombinaciji sa sustavom upravljanja kanalima, tipkovnica osigurava automatski pristup. Potpuna automatizacija znači da nitko ne mora nadzirati proces najma – sve je pod kontrolom tehnologije.

pametna brava