Razvoj brave kroz povijest

Kako je čovjek počeo posjedovati svoje privatne stvari i imovinu počinje razmišljati i o njezinoj zaštiti. Brave su bile jedne od načina zaštite privatne imovine.

Najstariju poznatu bravu pronašli su arheolozi u ruševinama palače  kod Ninive u Asiriji (današnji Irak). Ova brava bila je drvena i imala je više drvenih elemenata: drveni vijak, drvene klinove koji su ulazili u rupe.

Grobnica faraona Tutankamona bila je zaključana drvenim elementima s kombinacijom užeta. Grci su koristili drvene sustave brava, Rimljani stvorili metalne ključeve koje su često isticali i kao nakit, a u 9.st. Englezi su razvili teške metalne lokote i brave.

Tijekom 18. i 19. stoljeća pojavljuju se razni mehanički mehanizmi koji su daleko manji i složeniji.

A u naše digitalno doba u kojem prevladava Internet nastale su i brave, pametne brave, koje su spoj mehaničkog, elektronskog i digitalnog.

Pametnebrave.hr prepoznale su budućnost zaključavanja Vašeg doma ili imovine i nude Vam nova rješenja zaključavanja.

Ostale objave

Pametne brave u poslovnim prostorima

U većini tvrtki postoji nekoliko vrata za zaključavanje, bilo da se radi o uredu, arhivnom prostoru, skladištu, medicinskoj ordinaciji ili odvjetničkom uredu. Upravljanje ključevima ponekad

Više »

Prednosti pametne brave

Pametna brava je pametni kućni uređaj. Bluetooth i WiFi omogućuje korisnicima da ostave ključeve doma, zaključavajući i otključavajući vrata otiskom prsta, PIN kodom, karticom ili

Više »

Pametne brave u turizmu

Zamislite situaciju na moru na vrhuncu turističke sezone, dolaze vam gosti u apartman. Pripremili ste se za doček i sa veseljem ih očekujete u najavljenom

Više »

Razvoj brave kroz povijest

Kako je čovjek počeo posjedovati svoje privatne stvari i imovinu počinje razmišljati i o njezinoj zaštiti. Brave su bile jedne od načina zaštite privatne imovine.

Više »
kako odabrati pametnu bravu

Kako odabrati pametnu bravu?

Kako odabrati pametnu bravu? Sve više ljudi želi nabaviti pametnu bravu, ali ne zna odakle krenuti. Znamo da ima puno brava različitih dimenzija i dizajna.

Više »
što je pametna brava

Što je pametna brava?

Što je pametna brava? Kada govorimo o sigurnosti glavnog ulaza, kvalitetno napravljena tradicionalna brava na fizičko otključavanje rješava problem sigurnosti. Isprobana diljem svijeta, mehanizam funkcionira

Više »