Prednosti pametne brave

U ovom blogu će te saznati glavne prednosti pametne brave i kako si olakšati život kupnjom iste. Pametna brava je pametni kućni uređaj. Bluetooth i WiFi omogućuje korisnicima da ostave ključeve doma, zaključavajući i otključavajući vrata otiskom prsta, PIN kodom, karticom ili pa pametnim telefonom ovisno o bravi. Pametne brave omogućuju čak i daljinski pristup, tako da možete otključati vrata i pustiti gosta unutra dok ste na poslu što može biti jako praktično, ali za daljinski pristup je potrebna dodatna oprema koja omogućuje spajanje pametne brave na WiFi.

Pametne brave su relativno nova tehnologija koja se razvija. Neki se oslanjaju na skeniranje otiska prsta, dok drugi koriste podršku za digitalnog asistenta i mobilne aplikacije. Najbolje je kupiti pametnu bravu koja omogućuje više načina otključavanja.

1. Daljinsko upravljanje putem aplikacije

Kao što smo već spomenuli pametnu bravu moguće je otključavati i zaključavati preko aplikacije. Većina pametnih brava ima aplikacije za iOS i Android koje vam omogućuju daljinsko upravljanje bravom s vašeg mobilnog uređaja, praćenje dolazaka i odlazaka te upozoravanje na svaku aktivnost.

Ali uz to dolazi dodatni trošak kao što je G2 Gateway uređaj. Kad uparite G2 Gateway uređaj i pametnu bravu tek onda vrijedi daljinsko upravljanje. Najčešće se to korisiti kod iznajmljivača apartmana, Airbnb, kuće za odmor i slično, ali to su samo najčešći. Ima jako puno primjera gdje se to primjenjuje kao što su skladišta, da bi poslodavac mogao vidjeti kad netko ulazi i izlazi te prostori unutar poduzeća, restorana, škola, kazališta, koji su dozvoljeni samo za zaposlenike i sl.

2. Samo otključavanje

Povezivanje na bluetooth pomaže vašoj bravi da vas prepozna odnosno vašeg pametnog telefona kad se približavate i kad vas prepozna vrata se sama otključaju. Naravno to ne vrijedi za svaku pametnu bravu i to je posebno opcija koju birate na aplikaciji.

3. Iskoristite više opcija ulaska bez ključa

Višestruke mogućnosti ulaska bez ključa mogu biti: ​​Otključavanje iz blizine s vašim pametnim telefonom, daljinsko otključavanje s vašim pametnim telefonom, prilagođene kodne šifre za bilo koga tko treba ući u vaš dom, glasovne naredbe i prepoznavanje dodira ili otiska prsta. Meni najdraže je definitivno otključavanje otiskom prsta i to najčešće koristim.

4. Stvorite trajne ili privremene šifre za ulazak

Mnoge pametne brave omogućuju vam stvaranje trajnih ili privremenih šifra za npr. goste, usluge čišćenja, šetače psa, usluge popravka i svakog pojedinog člana vaše obitelji.

5. Postavite ograničenja za pristup

Postavite ograničenje pristupa za svaki ulazni kod. Ograničenja mogu uključivati ​​dane u tjednu i određene sate kako bi se osiguralo da vlasnici šifre mogu pristupiti vašem domu samo u odobreno vrijeme. Odlično, zar ne?

6. Automatsko zaključavanje

Postavite svoju pametnu bravu da automatski zaključa vrata ako su ostavljena otključana određeno vrijeme.

7. Automatsko zaključavanje kada ste izvan određenog opsega

Automatsko zaključavanje izvan određenog opsega može automatski zaključati vaša vrata ako se lokacija vašeg pametnog telefona otkrije izvan određenog perimetra vašeg doma. (Ovo je također poznato kao geofencing.)

8. Upozorenje na vašem pametnom telefonu

Primajte upozorenja na svoj pametni telefon ako netko pokuša provaliti ili dirati pametnu bravu. Također možete postaviti svoju bravu da automatski obavijesti policiju ili kućnu sigurnosnu službu ako se to dogodi.

9. Ako mi nestane internetske veze ili struje, kako mogu ući u svoj dom?

Mnogi modeli pametnih brava također dolaze s tradicionalnim priključkom za ključeve tako da ih po potrebi možete koristiti kao standardnu ​​bravu. Osim toga, bluetooth će i dalje raditi s vašim pametnim telefonom kada ste u dometu telefona i zaključavanja za povezivanje. Proizvođači pametnih brava svjesni su ovakvih problema i mnogi imaju vlastita rješenja za te situacije. Naše pametne brave imaju u sebi bateriju koja traje do 1 godinu korištenja tako da nema straha od prestanka rada. Ako je baterija pri kraju i potrebna je zamjena, javlja vam na telefon da je pri kraju i kod otključavanje/zaključavanja vas upozori da je baterija pri kraju. Naše pametne brave koriste 3-2 AAA ili AA baterije, ovisno o modelu.

10. Mogu li sam ugraditi pametnu bravu?

Ugradnja pametnih brava definitivno možete ugraditi sami. Iako se instalacija može razlikovati ovisno o marki, uklonit ćete staru bravu i postaviti novi zasun, bravu i unutarnju ploču. Na kraju, postavite uređaj s potrebnom aplikacijom i gotovi ste.